Plin u spremnicima

Spremnici s plinom su jednostavno i kvalitetno rješenje za kućanstva koja su u potrazi za cjenovno povoljnijim energentom visoke energetske vrijednosti i ekološke prihvatljivosti. UNP iz spremnika je praktičan i jednostavan za korištenje jer nije potrebna priprema prethodnih faza u procesu izgaranja. Sam proizvod ima veliku iskoristivost energije (do 95%) i povoljnije djeluje na okoliš u odnosu na druge energente. Ukapljeni naftni plin izgara bez ostataka. Pritom nastaje najmanja količina tvari štetnih za okoliš jer se pretvara samo u vodenu paru i ugljikov dioksid.Iskoristivost je tijekom izgaranja ukapljenog naftnog plina, u usporedbi s drugim energentima, najveća, a gubitaka topline gotovo da i nema.

 

Kod upotrebe ukapljenog naftnog plina ne ovisite o mreži jer se plin pohranjuje u spremnik uz kuću. Nakon narudžbe dostavljamo ga autocisternom. Butan plin nudi mogućnost isporuke UNP-a u spremnicima za cijelo područje Hrvatske, bez naplate prijevoza. UNP u spremnicima moguće je naručiti u različitim omjerima smjese propana i butana sukladno potrebama korisnika u različitim klimatskim zonama.

 

Zbog višeg tlaka para propana u odnosu na butan, preporuka je korisnicima u planinskom području korištenje smjese s povećanim udjelom propana ili komercijalnog propana prilikom narudžbi za korištenje UNP-a zimi. Prema očekivanom porastu temperature u toplijim mjesecima, preporuka je povratak na uobičajenu smjesu radi povećanja energetske učinkovitosti grijanja.

 

Ponuda spremnika za kućanstvo

 

Butan plin nudi vam mogućnost izbora spremnika prema vašim potrebama i mogućnostima postavljanja u blizini vašeg doma. U ponudi imamo podzemne i nadzemne spremnike volumena 1000 l, 1750 l, 2750 l i 5000 l. Prednost je podzemnih spremnika prije svega ušteda prostora jer je spremnik ukopan u zemlju te ne narušava okolinu.

 

Uz procjenu prodajnog predstavnika postoji mogućnost davanja spremnika u najam, čime kupac prije svega izbjegava visoke troškove nabave istih. Najmom spremnika Butan plin preuzima brigu o svim zakonskim pregledima i  poslovima održavanja spremnika te osiguravamo sigurnu pohranu UNP-a u skladu s važećim propisima RH.

 

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na besplatni broj telefona 0800 444 111.